Чому не можна "сидіти" в телефоні під час його зарядки: є три причини / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні більшість людей залежать від своїх смартфонів, і для багатьох користувачів нормальним стало користування ним навіть під час зарядки. Однак, це може бути небезпечно як для телефону, так і для нас самих.

Від подібної поведінки застерігають не тільки експерти в області техніки, а й самі виробники смартфонів. Вони підкреслюють, що відмова від "залипання" в телефоні під час зарядки допоможе збільшити термін експлуатації гаджета.

Чому не можна користуватися смартфонів під час зарядки - 3 причини

По-перше, використання смартфона під час зарядки може призвести до перегріву пристрою. При зарядці акумулятор телефону генерує тепло, і якщо пристрій використовується в той самий час, то це збільшує тепловиділення, що може пошкодити батарею і викликати пошкодження пристрою.

Відео дня

По-друге, "залипання" в смартфоні під час зарядки може підвищити ризик виникнення небезпечних ситуацій. Це особливо актуально, якщо телефон використовується під час зарядки у ванній кімнаті або біля води. Крім того, використання неякісного зарядного пристрою може підвищити ризик виникнення проблем із безпекою, таких як пожежа або ураження електричним струмом.

По-третє, користування смартфоном, підключеним до електромережі, може уповільнити сам процес зарядки. Пристрій витрачає частину енергії на виконання завдань, що знижує швидкість зарядки. Крім того, це може негативно позначитися на якості заряду і терміні служби батареї в перспективі.

фото ua.depositphotos.com

Звичайно, можна зрозуміти, що в деяких критичних ситуаціях необхідно скористатися телефоном для здійснення важливих дзвінків або відправки повідомлень, навіть якщо пристрій знаходиться на зарядці. Проте, бажано по можливості уникати такої практики.

А щоб зберегти телефон в хорошому стані та забезпечити безпеку під час зарядки, рекомендується використовувати тільки оригінальні зарядні пристрої й стежити за температурою пристрою. УНІАН ділився порадами, як правильно заряджати смартфон, щоб зберегти батарею на довгі роки.

Також розповідали про нічим не примітну функцію, яка значно розряджає батарею смартфона

Вас також можуть зацікавити новини: