У всіх застосунках на iPhone 13 Pro з'явилися 120 Гц / фото REUTERS

У бета-версії iOS 15.4, що вийшла напередодні, з'явилася не тільки можливість налаштувати Face ID на розпізнавання обличчя в масці, але й інша, не менш важлива особливість.

Дисплеї ProMotion в iPhone 13 Pro і 13 Pro Max нарешті отримали повноцінні 120 Гц у всіх сторонніх застосунках. І розробникам для цього не доведеться вручну що-небудь робити.

Ще у вересні одразу після релізу нових смартфонів на Apple повалилися зі скаргами, що анімації часто обмежені 60 герцями. На це було дві причини:

Відео дня
  • По-перше, Apple вчасно не випустила документацію для розробників, щоб вони могли оптимізувати свій софт.
  • По-друге, у движку Core Animation був недолік, який не дозволяв пустити в дію максимальну частоту оновлення. При цьому в встановлених Apple застосунках такої проблеми не було.

Також в останню бета-версію операційної системи завезли інструмент, який дозволить оцінити косметичний стан іншого айфона за допомогою камери. Як очікується, функція буде потрібна для того, щоб оцінити стан пристрою перед відправкою в Apple за програмою трейд-Ін.

Читайте такожiPhone замість термінала: Apple готує для своїх користувачів нову корисну функцію

iPhone 13 Pro і 13 Pro Max – перші iPhone, оснащені дисплеями ProMotion. Раніше мережею ходили чутки про плани оснастити всю лінійку моделей 14-го новомодними 120-герцовими дисплеям, але через складнощі на виробництві про це можна забути.