Базові iPhone 14 залишаться без 120 Гц / фото Apple

Схоже, що базові моделі нових Айфонів знову отримають застарілі дисплеї, всупереч попереднім чуткам.

Чутки про плани оснастити всю лінійку моделей 2022 ряду LTPO-дисплеями за допомогою технології ProMotion (120 Гц) гуляють ще з середини минулого року, але через складнощі на виробництві про це можна забути.

За інформацією інсайдера та спеціаліста з дисплейної індустрії Росса Янга, компанія-постачальник екранів для iPhone – BOE – не в змозі впоратися із замовленням на таку кількість LTPO-панелей. Можливо, це зміниться 2023 року до релізу iPhone 15.

Відео дня

Розподіл у порівнянні з поточним поколінням не зміниться – базові iPhone 14 залишаться з екранами 60 Гц, а Pro-моделі оснастять надсучасними матрицями LTPO OLED, які "вчать" екрани змінювати частоту оновлення від 10 до 120 Гц залежно від контенту, що зображається. Постачальником, як і раніше, виступатиме Samsung Display.

Читайте такожСмартфони Apple помітно подорожчають: названо ціни всіх моделей лінійки iPhone 14

Ще однією великою відмінністю стане обсяг пам'яті в iPhone 14 Pro та 14 Pro Max. Раніше повідомлялося, що старші версії отримають рекордні 2 ТБ – стільки немає у жодного смартфона на ринку. У доступніших iPhone 14 і 14 Max залишиться максимум 512 ГБ.

Презентація нових айфонів відбудеться у вересні. Для тих, хто віддає перевагу недорогій техніці, в березні або квітні вийде новий iPhone SE третього покоління, який буде виконаний в дизайні "вісімки" та підтримуватиме 5G.

Вас також можуть зацікавити новини: