Nokia випустила надбюджетний смартфон зі знімною батареєю / фото Nokia

У сімействі смартфонів початкового рівня Nokia C поповнення. Нова модель Nokia C12 Pro майже не відрізняється від представленого на початку року Nokia C12, але оснащується збільшеною батареєю 4000 мАг, яка до того ж ще й знімна.

Новинка Nokia C12 Pro оснащена 8-ядерним процесором Unisoc, 6,3-дюймовим IPS екраном і одинарною тильною камерою на 8 Мп з підтримкою нічного і портретного режиму.

Дизайн Nokia C12 Pro теж успадкував від попередника з краплеподібним вирізом під 5-Мп фронтальну камеру в дисплеї та тильною кришкою з текстурованого полікарбонату. Телефон працює під управлінням Android 12 (Версія Go), а виробник обіцяє 2 роки щоквартальних оновлень програмного забезпечення.

Відео дня

Першою країною, де стартували продажі Nokia C12 Pro, стала Індія. Там його вартість становить 6 999 рупій (близько 3000 грн) за версію з 2/64 ГБ пам'яті та 7 499 рупій (~3400 грн) за конфігурацію з 3/64 ГБ пам'яті. Чи буде він продаватися в Європі, поки неясно. У будь-якому випадку його напевно можна буде знайти торгових майданчиках по типу AliExpress.

фото Nokia

Раніше цього року Nokia також представила смартфон з можливістю самостійного ремонту. Так, акумулятор Nokia G22 можна самостійно поміняти за 5 хвилин, а заміна дисплея займе близько 20 хвилин. На інших моделях виробника аналогічний процес зайняв би близько півтори години.

Якщо ви в пошуках смартфона не дорожче 6000 грн, УНІАН ділився рейтингом найкращих бюджетних Android-смартфонів, що вийшли в останні пару років. У список потрапили моделі від Redmi, Moto, Realme, OnePlus, а також Blackview.

А якщо ви в пошуках недорого смартфона для фото і відео, портал Gizchina відібрав десятку смартфонів з найкращими камерами вартістю до $500 або 18 000 грн. На першому місці опинився Redmi Note 11 Pro+, який в плані фото не поступається дорогим флагманам.

Вас також можуть зацікавити новини: