Nokia представила смартфон з можливістю самостійного ремонту / фото Nokia

Фінська компанія Nokia представила смартфон створений в партнерстві з iFixit. Полагодити Nokia G22 буде легше, ніж інші смартфони. Ба більше, це можна буде зробити вдома самостійно.

Так, акумулятор Nokia G22 можна самостійно поміняти за 5 хвилин, а заміна дисплея займе близько 20 хвилин. На інших моделях виробника аналогічний процес зайняв би близько півтори години, повідомляє портал GSMArena.

Офіційні запчастини до Nokia G22 можна буде замовити з сайту iFixit разом з усім необхідним для ремонту, і власноруч поміняти її. Їх вартість становитиме від 19 до 45 фунтів стерлінгів (~900-2000 грн). 

Відео дня

Nokia представила смартфон, який можна полагодити самостійно за 5 хвилин (фото)

У плані характеристик Nokia G22 – звичайний бюджетник:

  • Екран: 6,52-дюймовий, HD-дисплей з частотою оновлення 90 Гц.
  • Процесор: Unisoc T606.
  • Пам'ять: 4 ГБ оперативної пам'яті та 64 ГБ ПЗУ,
  • Батарея: 5050 мАг з підтримкою дротової зарядки потужністю 20 Вт.
  • Камера: потрійна (50+2+2 Мп), "фронталка" – 8 Мп.

Також є сканер відбитків пальців і захист від вологи та пилу за стандартом IP52. Виробник обіцяє підтримку запчастинами протягом 5 років і два роки оновлень Android (три роки патчів безпеки). 

Nokia G22 надійде в продаж 8 березня у Великобританії за ціною 150 фунтів стерлінгів (~6500 грн).

фото Nokia

Раніше фахівці компанії iFixit розібрали новий iPhone 14 і підтвердили, що молодші моделі лінійки забезпечили знімною задньою панеллю – це помітно спрощує їх ремонт. За їх словами, "це найбільш ремонтопридатний айфон" з часів iPhone 7. 

А ось iPhone 14 Pro і 14 Pro Max підкачали – у них зберігся старий внутрішній дизайн, тому дана ремонтопридатність є "фішкою" стандартних моделей. 

Вас також можуть зацікавити новини: