Який ігровий ноутбук купити у 2024: експерти назвали найкращі моделі / фото Acer

Оглядачі авторитетного ресурсу PC Gamer склала топ найкращих ігрових ноутбуків, які можна купити на початку 2024 року. Такі пристрої тягнуть найвимогливіші ігри, ба більше вони відмінно підійдуть для повсякденного використання.

Редакція ресурсу радить звернути увагу на ці шість ноутбуків. Серед них є як флагманські моделі, так і бюджетні варіанти.

  • Lenovo Legion Pro 7i (8-го покоління) – найкращий за сукупністю параметрів. Модель оснащена зв'язкою Core i9-13900HX / GeForce RTX 4080 і отримала 32 ГБ ОЗУ. До його плюсів відносять високу продуктивність в сучасних іграх, топовий екран і форм-фактор. А його єдиним серйозним недоліком є низький час автономної роботи.
  • Gigabyte G5 – найкращий бюджетний. При ціні дешевше $900 цей ноутбук пропонує топову ігрову продуктивність, якісний екран і можливість легкої заміни накопичувача. Всередині – Intel 12-го покоління / GeForce RTX 4060.
  • Razer Blade 15 – найкращий ноутбук з 15-дюймовим екраном. Він поєднав естетику MacBook та ігрову майстерність ПК, йдеться в матеріалі. Серед його плюсів вказують високу якість збірки, солідний час автономної роботи, екран з частотою 240 Гц і відеокарту RTX 3070 Ti.

Відео дня
Razer Blade 15
  • ASUS ROG Zephyrus G14 – найкращий 14-дюймовий ігровий ноутбук. Ця модель може похвалитися відмінною якістю збірки і високою потужністю при досить компактному форм-факторі.
  • Звання найкращого ноутбука з екраном 17 дюймів присудили ASUS ROG Strix Scar 17. У поєднанні з RTX 4090 і новітнім мобільним процесором AMD з 3D V-кешем, це справжнісінький ігровий звір.
  • Acer Predator Helios 16 – модель з найкращим екраном. Цей ноутбук не тільки отримав панеллю QHD+ з кадровою частотою 240 Гц, але й використовує технологію Mini LED, щоб зробити його більш ефектним. При цьому, він коштує дешевше суперницьких моделей з тими ж комплектуючими.

Acer Predator Helios 16 

А якщо ви хочете зібрати недорогий ігровий ПК, Steam показав середньостатистичний комп'ютер свого геймера в 2024 році. Вже майже половина геймерів "переїхала" на Windows 11, а найпопулярнішою відеокартою є RTX 3060.

Хоч лютий – найкоротший місяць в році, в найближчі тижні вийде низка очікуваних ігор для різної аудиторії: від RPG і екшенів до піратських пригод і містичних адвенчур. Ми розповідали про головні релізи цього місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: