В Україні відбудеться найбільша онлайн IT-конференція NIX MultiConf

В Україні 21-22 травня вже вп'яте IT-команда NIX буде проводити масштабну міжнародну онлайн-конференцію для IT-фахівців та представників бізнесу. У заході візьмуть участь не лише українські експерти, але й топові іноземні розробники, підприємці, лідери думок.

IT-індустрія в Україні за час війни вже довела свою стійкість. Адже цей бізнес стабільно працює та сплачує податки, завдяки чому постійно підтримує економіку країни. За словами ініціаторів конференції, NIX MultiConf є яскравим прикладом надійності нашої держави для розвитку бізнесу для впровадження інновацій в IT. 

"Проведенням цього івенту ми всі разом вкотре показуємо міць та силу української IT-галузі. Це ще один потужний доказ того, що Україну зламати неможливо", - заявили організатори конференції.

Відео дня

У межах NIX MultiConf заплановані:

  • понад 30 доповідей про IT-індустрію та бізнес;
  • виступи відомих світових та українських експертів;
  • лекції за такими IT-напрямами: Java, JS, PHP, .NET, Python, DATA, QA, BA, PM.

Представники українського бізнесу поділяться своїм баченням, як можна в умовах війни розвивати та підтримувати IT-галузь в Україні. При цьому усі охочі зможуть поставити спікерам запитання безпосередньо в чаті трансляції.

На конференції очікується чимало іноземних IT-зірок, серед яких:

  • Алістер Коберн — співзасновник Agile-маніфесту, міжнародний експерт із використання гнучких методологій, управління проєктами та архітектури програмного забезпечення;
  • Ентоні Шоу — учасник Python Software Foundation;
  • Віталій Фрідман — визнаний UX-консультант та креативний керівник журналу Smashing Magazine.

Перелік спікерів та розклад виступів можна знайти на сайті конференції. 

Варто зазначити, що команда NIX навіть під час підготовки конференції не припиняє волонтерити. Айтівці постійно відправляють на фронт необхідне військове спорядження. З 24 лютого Нікси разом зі своїми партнерами перерахували на потреби ЗСУ та ТрО близько $20 млн.

То ж протягом конференції NIX MultiConf також триватиме збір коштів на потреби армії та волонтерів.

Довідка УНІАН

NIX MultiConf - це найбільша в Україні онлайн ІТ-конференція. Захід корисний для ІТ-спеціалістів із різним досвідом, які прагнуть розвивати свої навички та цікавляться новинками ІТ-сфери. Майже 10 років тому подібний захід вперше відбувся у Харкові. Відтоді зі 150 прихильників конференції всього за кілька років ком'юніті NIX MultiConf виросло у масштабну подію світового рівня. 2020 року до онлайн-конференції долучилося понад 17 тис глядачів із 13 країн - у тому числі зі США, Естонії, Польщі, Великої Британії, Німеччини, Італії, Єгипту, ПАР на інших.

NIX - одна з найчисленніших в Україні IT-команд, яка налічує 4500 спеціалістів. Фахівці NIX створюють комплексні IT-рішення для компаній із США, країн Європи та Південно-Східної Азії. З початком повномасштабної війни команда підтримує як членів своєї команди та їх рідних, так і всіх постраждалих від вторгнення РФ. Нікси надають фінансову та матеріально-технічну допомогу волонтерам, ЗСУ та підрозділам тероборони. Щодо підтримки власної команди, то за кожним у NIX зберігаються місця у проєктах, усі спеціалісти своєчасно отримують дохід у повному обсязі.