Як продовжити життя акумулятора смартфона: прості правила / ua.depositphotos.com

У нинішніх реаліях потрібно бути на зв'язку 24 години та 7 днів на тиждень. Але часом смартфон "вмирає" у найвідповідальніший момент.

Щоб не проводити більшу частину дня біля розетки, а акумулятор смартфона не зіпсувався раніше терміну, досить дотримуватися кількох простих порад.

Для початку наголосимо, що життя акумулятора в смартфоні, як правило, становить від трьох до п'яти років – це приблизно 500-1000 циклів зарядки. Тому цілком можливо, що акумулятор просто віджив своє й час би його поміняти.

Відео дня

Як продовжити життя батареї смартфона

Щоб батарея смартфона прослужила довше, слід тримати її заряд в проміжку від 20% до 80%. Постійні розряди смартфона до 0% – це вірний шлях до незапланованого апгрейду.

Найоптимальніший варіант – ставити смартфон на зарядку, коли показник впаде нижче 40%, але відключати перш ніж він досягне повних 100%. 

Тут спрацьовує так звана глибина розряду. Вона визначається у відсотках і еквівалента тому рівню заряду, який витрачений Так, якщо смартфон показує 40% батарейки, то глибина розряду становить 60%. Тому скорочуючи глибину розряду ви тим самим збільшуєте число циклів.

У зв'язку з цим не рекомендується залишати смартфон на зарядці на всю ніч, щоб уникнути небажаних 100% заряду. Якщо обставини змушують підключитися до розетки на ніч, можна встановити спеціальні застосунки на кшталт Accu​Battery і виставити допустимий максимум заряду в 80%.

Не перегрівайте акумулятор і користуйтеся тільки "рідною" зарядкою

Надмірний нагрів теж нічого хорошого батареї не обіцяє. Це може траплятися при запуску потужних ігор, використання "ненажерливих" застосунків, а також працюючих у фоновому режимі вкладок.

Остання рекомендація з розряду перестраховки. У дешевих зарядках зазвичай присутні компоненти вкрай низької якості, які можуть не забезпечити необхідної сили струму або ж виявляться не здатні вберегти від перепадів напруги. Крім того, такі підробки уповільнюють швидкість зарядки смартфона.

Не забувайте час від часу калібрувати батарею

Особливо це актуально для старих смартфонів. Калібрування "обнуляє" акумулятор, тим самим трохи збільшуючи його максимальну місткість і час автономної роботи. Таку профілактику рекомендується робити раз на місяць.

До речі, якщо ви щойно придбали новенький Android-смартфон, рекомендуємо приділити особливу увагу його первинному налаштуванню. Вважається, що операційна система від Google набагато функціональніша, але складніше в освоєння в порівнянні з iOS, яка стоїть в айфонах.

Тому важливо відразу все налаштувати правильно, щоб отримати максимальне задоволення від користування пристроєм. УНІАН ділився порадами, що потрібно зробити відразу після покупки нового Android-смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: