Як видалити додаток з телефону: це справа на пару хвилин / фото ua..depositphotos.com

Багато користувачів позбавляються від непотрібних додатків або ігор на своїх смартфонах шляхом затискання значка програми на основному екрані, після чого обираючи "Видалити" в меню, що з'явилося. І на цьому, як правило, процедура видалення закінчується.

Хоч такий спосіб є простим і зручним, після нього в системі залишаються різні файли та інше "сміття", яке забиває пам'ять смартфона. Це не є добре, тому потрібно знати, як правильно видаляти додатки без сліду і шкоди. Цей спосіб рекомендується використовувати всім.

Як правильно видаляти програми на Android

Правильно видалити додаток не складно. Для початку зайдіть в налаштування і знайти вкладку "Програми" → "Всі програми". Варто зауважити, що деякі пункти меню можуть відрізнятися залежно від вашої оболонки Android, але послідовність дій залишається однаковою.

Відео дня

Тепер коли ви бачите список всіх встановлених додатків на вашому смартфоні, ви можете повністю управляти кожним з них. Якщо є відчуття, що чогось не вистачає, натисніть на три крапки в правому верхньому куті і в меню, виберіть "Показувати системні".

Щоб правильно видалити програму, натисніть на неї і виберіть меню "Пам'ять". Спускаємося до "Очистити дані" і натискаємо ОК. Так ви приберете системні файли та інший кеш програми, які будуть не потрібні системі.

Як повністю видалити додаток чи гру на Android: є тільки один правильний спосіб

Коли ця процедура завершена, поверніться назад, клацніть "Видалити" і підтвердьте дію. Після цього додаток буде повністю видалено, а пам'ять смартфона зітхне з полегшенням.

Як повністю видалити додаток чи гру на Android: є тільки один правильний спосіб

Що робити, якщо не виходить видалити додаток

Якщо ви зробили все за інструкцією, але нічого не вийшло, то, скоріш за все, ви маєте справу з системним додатком. Такі додатки видалити не можна. Принаймні без стороннього софта або root-прав.

Системні програми забезпечують коректну роботу всієї операційної системи – тому вони так і називаються. Іноді вони безпосередньо не впливають на роботу системи, проте надають їй необхідні функції. Наприклад, додаток "Телефон". Тому краще все ж не чіпати їх.

До речі, в Android 14 таки з'явиться можливість видалити програми, що не видаляються, без отримання root-прав і гайдів в інтернеті. Видалити можна буде будь-який софт, який не впливає на працездатність смартфона, тим самим звільнивши пам'ять і обмеживши небажану фонову активність.

Раніше УНІАН ділився секретним налаштуванням, який дозволяє прискорити будь-який Android-смартфон в декілька разів. Завантажувати або встановлювати при цьому нічого не потрібно. Також ділилися лайфхаком, як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні.

Вас також можуть зацікавити новини: