Коли пора міняти смартфон: є кілька очевидних ознак / ua.depositphotos.com

Дуже часто ми довго не можемо наважитися остаточно розлучитися з улюбленим смартфоном. Однак старі мобільні гаджети можуть створювати купу незручностей: від мимовільного вимкнення до загального погіршення продуктивності. 

Але як визначити, що настав час на заміну старому смартфону купити новий? УНІАН зібрав п'ять ознак присмертного телефону – якщо такі є у вашого гаджета, то ремонт йому навряд чи допоможе, і має сенс придбати новий пристрій.

  • Йому понад п'ять років. 

Це означає, що на оновлення їх власникам більше не варто розраховувати (якщо тільки це не старий айфон, для яких іноді випускаються апдейти). Відсутність оновлень означає ось що: ніяких нових функцій і патчів безпеки, тобто користуватися смартфоном потенційно може бути небезпечно. 

Відео дня
  • Заряду насилу вистачає до вечора. 

У цьому випадку проблема полягає в акумуляторі, і це справді серйозна проблема. Якщо пристрою вже більше ніж три роки, то знайти оригінальну батарею для нього може бути важко – продавці, в основному, пропонують китайські підробки сумнівної якості.

  • Додатки "вилітають" або не запускаються.

Тут "винуватцем" може бути як акумулятор (стара батарея може переводити смартфон в режим зниженого енергоспоживання, що, своєю чергою, призводить до автоматичного закриття енергомістких програм), так і застаріле програмне забезпечення та інші компоненти, що з часом починають виходити з ладу.

  • Смартфон "гальмує" і "глючить". 

Це може означати, що його електронні компоненти поступово виходять з ладу, або ж батарея не справляється з навантаженням, змушуючи смартфон переходити в щадний режим зниженого споживання потужності.

  • Підсвічування дисплея стало нерівномірним. 

Заміна дисплея може обійтися в кругленьку суму, яка дуже часто порівнянна з ціною самого пристрою. Тому має сенс швидше купити новий смартфон і перенести всю інформацію на нього – поки на дисплеї старого ще можна щось розгледіти.

Якщо телефон швидко розряджається, можливо, батарея вже "віджила своє" / фото ua.depositphotos.com

В цілому, якщо ви все частіше помічаєте, що ваш поточний смартфон більше не здатний задовольнити всі ваші потреби, то, можливо, прийшов час задуматися про відправку його "на пенсію". Тим паче бюджетні смартфони сьогодні коштують як ніколи "бюджетно". 

Однак якщо ваш улюблений гаджет, як і раніше, повністю вас влаштовує, то немає сенсу витрачати гроші на непотрібне оновлення, як у випадку з мінорним щорічним переходом на новий айфон. 

Якщо ви в пошуках нового смартфона на заміну старому, УНІАН ділився рейтингом найкращих бюджетних смартфонів для покупки в 2023 році. Вони "забиті" всіма необхідними на сьогодні функціями за досить демократичний цінник.

Вас також можуть зацікавити новини: