На Тернопільщині ще жодного разу не зупиняли рух транспорту / фото ГСЧС

На Тернопільщині попри хуртовини цієї зими ще жодного разу не зупиняли рух транспорту.

Як повідомив УНІАН начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик, натомість у більшості областей це робили цьогоріч неодноразово.

На Тернопільщині ж вдалося навіть не обмежувати рух великогабаритного транспорту.

Відео дня

Читайте такожГолова ТОДА Барна розкритикував роботу дорожніх служб у перший день негоди в області (відео)

«Період з грудня по лютий традиційно супроводжується цілодобовими чергуваннями, напруженою роботою по коліна в снігу та нерідко буксируванням із кучугур транспортних засобів громадян. Цьогоріч зима була щедрою на хуртовини. Тернопільщина – не виняток. Та навіть у найлютіші снігопади шляховики працювали злагоджено. На Тернопільщині цієї зими ми ще жодного разу не зупиняли рух транспорту», – зауважив Юлик.

За його даними, на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області зимове утримання мережі державних автошляхів здійснює 4 підрядні організації. Загалом вони обслуговують 1 тис. 485 км.

«Усі наші підрядники застосовують лінійний принцип зимового утримання. Тобто на маршрутах, по яких їздить снігоприбиральна техніка, облаштовані бази із піщано-соляною сумішшю. Під час негоди спецтехніка рухається із пункту А до пункту Б і поповнює запаси по дорозі. Лінійний принцип економить час та паливо», – пояснює принцип роботи Юлик.

За два місяці зими на автошляхи Тернопільщини висипали майже 33 тис. кубів піщано-соляної суміші.

«Нам вдалося уникнути навіть обмеження руху великогабаритного транспорту. Водії знають місця на Тернопільщині, де завжди застрягали фури. Як вони могли переконатися, досі вони не ускладнювали рух ні біля Бучача, на біля Монастириська. Підрядники враховували досвід попередніх років і зосереджували більше спецтехніки на ділянках, де традиційно перемітає,» – каже Юлик.

Він додав, що не в останню чергу уникнути заблокованих автошляхів допомогла система пасивного снігозахисту. Вздовж автошляхів Тернопільщини встановили 23,5 км снігозатримуючих щитів.

«Деякі підрядники застосовують полікарбонатні сітки. Це запозичений у Польщі метод. Здебільшого вздовж доріг Тернопільщини можна побачити сплетені з хмизу щити. Їхнє застосування дозволяє одночасно і очистити узбіччя від самонасіву, і зекономити,» – зауважив Юлик.