Експерти FIDIC розпочали перевірку якості ремонту доріг, проведених на Тернопільщині минулого року.

Відео дня

Як повідомила УНІАН керівник експертної групи, Президент асоціації інженерів-консультантів Яна Щигурова, фахівці проведуть перевірку на дорозі М-12 Тернопіль-Підволочиськ до межі з Хмельницькою областю, а також проаналізують, як виконано ремонт об’їзної Тернополя.

«До складу FIDIC входять незалежні інженери-консультанти. Те, що Тернопільщина нас запросила, означає, що замовник зацікавлений в якісному контролі роботи підрядника. Результат ми надамо цього тижня, це буде аналітичний звіт після науково-технічного дослідження відремонтованих ділянок», – сказала Щигурова.

Дослідження зокрема передбачає візуальний огляд дороги, перевірку, чи відповідає ширина дороги заявленій у проекті. Якщо є ямки, колійність, тріщини чи вибоїни – все це експертами фіксується.

Наразі представники FIDIC обстежили 10 км відремонтованої траси Тернопіль-Підволочиськ, жодних зауважень у них не виникло.

«Укравтодором забезпечено три ступені контролю якості відремонтованих доріг. Перший – це сертифіковані працівники технічного нагляду, які працюють в САД. Другий – це державна структура «Дор’якість», яка аналізує якість використаних матеріалів. Третій – міжнародна організація FIDIC, яка проводить аналогічні роботи з перевірки по всьому світі. Якщо вони підтвердять якість ремонтів, це означатиме, що в нас не буде хвилювань щодо експлуатації дороги впродовж гарантійного терміну. Якщо ж буде виявлено недоліки, підрядникам їх доведеться усунути власним коштом», – зазначив начальник обласної Служби автомобільних доріг Богдан Юлик.