auto-union.com.ua

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, схему фальсифікації документів викрили після смертельної ДТП, яку спричинила учениця школи.

26 травня 2018 року о 19.20 на в’їзді в Плебанівку Теребовлянського району автомобіль  19-річна жителька Борщова, керуючи автомобілем «Шевроле», на швидкості вилетіла з дороги і врізалася в стовбур дерева. 17-річна родичка кермувальниці, яка була з нею в авто, наступного дня померла від отриманих травм.

У процесі досудового розслідування з’ясувалося, що жителька Борщова того дня прямувала з друзями до Тернополя, аби відсвяткувати отримання нею водійського посвідчення. Дівчина тільки зранку склала іспити в сервісному центрі.

Відео дня

В ході досудового розслідування стало відомо, що двоє працівників приватного підприємства, що займається підготовкою водіїв категорії «В», сфальсифікували документи щодо відвідування занять, навчання на автотренажерах і водіння транспортних засобів 19-річною ученицею. Підтвердила це й інформація з бази даних «Аркан»: дівчина у період навчання в автошколі насправді перебувала за кордоном.

Виявилося, що у навчальній групі «заочно» здобувала теоретичні знання та навики водіння не лише підозрювана у вчиненні ДТП 19-річна борщівчанка. Поліцейські знайшли ще одного «учня», котрий отримав необхідний пакет документів для того, аби стати водієм категорії «В», проте жодного разу так і не відвідав автошколи, бо теж в період навчання був за межами країни.

Підозрюваним у підробці документів слідчі Борщівського відділення поліції оголосили обвинувачення за частинами 1 та 4 ст. 358 ККУ (підробка документі).