У День Святого Миколая запалили вогні головні ялинки Закарпаття та Ужгорода.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, у День Святого Миколая запалили вогні на головній ялинці Закарпаття – на площі Народній в обласному центрі, а також Ужгорода – на одній із центральних міських площ. 

На Закарпатті в один день запалили дві офіційні ялинки – головну обласну та ужгородську. Передував запаленню офіційної ялинки Ужгорода традиційний парад Миколайчиків, який проходить в Ужгороді більше десяти років поспіль. До свята долучилися більше сотні ужгородських школярів та студентів. У святкових костюмах та з піснею «Ой, хто-хто Миколая любить» дівчата і юнаки пройшлися центральними вулицями міста й при цьому роздавали перехожим цукерки, листівки й вітали з прийдешніми новорічно-різдвяними днями.

Читайте такожУ Чернівцях урочисто відкрили головну новорічну ялинку міста (фото)

Учасники Параду Миколайчиків долучилися до свята запалення вогнів головної ялинки Закарпаття на площі Народній. Ялинку заввишки близько 20 метрів привезли з одного з районів Закарпаття, з відстані понад 250 км.

О 17.00 на площі Театральній відбулося урочисте відкриття головної ялинки Ужгорода.  Її висота близько 14 метрів, вік - 50-60 років. Знайшли її на території одного з ужгородських підприємств.