МЗС України / REUTERS

Міністерство закордонних справ з 1 січня розширить функціонал електронної візи і припинить оформлення віз іноземцям після прибуття в країну в міжнародних аеропортах.

Читайте такожТаїланд запровадив безвізовий режим для українців

Про це повідомив державний секретар МЗС Андрій Заєць в інтерв'ю Лівому берегу. "З 1 січня припиняється оформлення віз в міжнародних аеропортах і розширюється функціонал електронної візи", - сказав Заєць.

Відео дня

Нагадаємо, з 1 січня 2019 ставка консульського збору за оформлення електронних віз для в'їзду в Україну збільшиться з $65 до $85.

Крім того, розширюється перелік підстав для оформлення електронних віз. Тепер на додаток до ділової та туристичної мети в'їзду вводяться електронні візи для поїздок в Україну з приватною метою, для лікування, здійснення діяльності в сфері культури, науки, освіти, спорту, а також представників ЗМІ.

Нагадаємо, з квітня консульська служба МЗС України почала оформлення електронних віз (е-Віза) іноземцям для в'їзду в Україну.

Е-візи діють для громадян таких держав: Австралія, Антигуа і Барбуда, Багамські Острови, Барбадос, Бахрейн, Болівія, Бутан, Вануату, Гаїті, Гватемала, Гондурас, Гренада, Домініка, Домінікана, Індонезія, Камбоджа, Катар, Коста-Ріка, Кувейт, Лаос, Маврикій, Малайзія, Мальдіви, Мексика, Мікронезія, М'янма, Непал, Нікарагуа, Нова Зеландія, Оман, Палау, Перу, Сальвадор, Самоа, Саудівська Аравія, Сейшельські Острови, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сент-Люсія, Сінгапур, Суринам, Таїланд, Тимор-Лешті, Тринідад і Тобаго, Тувалу, Фіджі, Ямайка.