Лижник Ігор Грищенко, якого після чотирьох днів пошуку в Карпатах знайшли ввечері 10 січня, обіцяв знову повернутися в гори. Чоловік хоче привезти в будиночок лісника, звідки його врятували, різні речі, необхідні для туристів.

Читайте такожЗнайдений лижник переконаний, що ще однієї ночі він вже б не переживши (відео)

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України в Закарпатській області.

Відео дня

10 січня зниклий поблизу гори Гимба турист Ігор Грищенко вийшов на зв'язок і повідомив рятувальникам, що знаходиться в хатинці лісника біля річки на Боржавському хребті і відчуває себе добре.Згодом у цей же день МНС знайшли зниклого туриста, він виглядав бадьорим, посміхався і жартував.

Чоловіка після порятунку доставили в реанімацію Свалявської райлікарні. Лікарі діагностували у нього обмороження кінцівок, але його стан стабільний. Зараз лижника перевезли в Ужгородську обласну лікарню, де ним займаються лікарі опікового центру.

Рятувальники зазначають, що лижник тримався до останнього і зміг вижити в екстремальних умовах високогір'я Карпат, адже є добре підготовленим спортсменом.

"Зараз чоловік дякує своїх рятівників і обіцяє, що обов'язково приїде в Карпати. Але вже для того, щоб відвідати будиночок, який прихистив його, рятуючи від смерті. Киянин планує привезти туди багато різного товару, який стане в нагоді іншим туристам", – розповіли в ДСНС.