Знайдений у Карпатах Ігор Грищенко під наглядом лікарів. Ігорю самому вдалося вийти на звязок. Він зателефонував рятувальникам та повідомив, що перебуває  у будиночку лісника, неподалік невеликої річки.

За цими орієнтирами пошуковій групі учора пізно ввечері вдалося відшукати чоловіка, йдеться в ТСН.12.00.

Близько опівночі до Свалявської районної лікарні доправили знайденого лижника. Стан був тяжкий, його одразу доправили до реанімації. Хоч в Ігоря обморожені кінцівки, загрози для життя немає.

«Доставлений він у порушеному стані із загальним переохолодженням, відмороженням пальців нижніх кінцівок середньої степені важкості. Пацієнт у свідомості, адекватний, реагує на звернену мову, відповідає на всі питання», - каже заступник головного лікаря Свалявської ЦРЛ Мирослав Мелеш.

Читайте такожЛижник, якого п’ять днів шукали у Карпатах, перебуває у реанімації з обмороженням кінцівок (відео)

Шукали Ігоря п’ять днів. Він вийшов на зв’язок саме у той момент, коли над горою Гемба вдруге за день пролітав гелікоптер рятувальників. Він почув звук гвинтокрила, зміг відігріти телефон і зателефонувати на 101.

Ігор справді мав при собі запальничку, яка фактично його врятувала. Він розпалив багаття і міг грітися.

Першими туриста знайшли двоє місцевих жителів - брати Гаджеги, вони йшли до хатини на лижах. На всюдиході їхало двоє лісників Березниківського лісництва. 

Журналістам ТСН вдалося з одним з них поспілкуватися, лісник каже, що  завдяки тому, що Ігор - підготовлений спортсмен, зміг протриматися більше чотирьох діб. Коли його знайшли, він сидів у хатині, зміг подати руку, сам вийшов і пересів в машину, і розповів про свої пригоди.

«Він не зразу зійшов, тоді коли спочатку шукали рятувальники, його ще там не було, він 2 дні провів у лісі. Потім один день він закопався в стіг сіна, перебув одну ніч, а потім вийшов на цей будиночок... Там знайшов залишки їжі, розпалив багаття і так пробув ніч. Він на своїх ногах, але був важкий такий, дуже втомлений, казав, що сам цієї ночі не пережив», - переповідає лісник Березниківського лісництва Іван Дукай.

У Свалявській лікарні врятований лижник перебував ніч. Нещодавно киянина доправили до ужгородської обласної лікарні, тепер ним опікуються лікарі опікового центру.