Відкриє фестиваль історична драма «Анджело» / фото УНІАН

У Києві сьогодні стартує фестиваль "Тиждень австрійського кіно".

Як повідомили УНІАН у прес-службі Австрійського культурного форуму в Києві, фестиваль пройде 10 -12 травня, в рамках якого кінокартини будуть показані на великому екрані під відкритим небом - єдиному амфітеатрі в Україні.

Початок показів відбудеться о 21.00.

Відео дня

Читайте такожАхтем Сеітаблаєв: Мене тішило, що «Кіборги» мають попит у піратів. З іншого боку, українці, які прийшли до кінотеатрів, допомогли зібрати мільйон 600 тисяч для родин загиблих героїв

Очікується, що церемонію закриття фестивалю відвідають спеціальні гості: держсекретар Федерального міністерства фінансів Австрії Хуберт Фукс і посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер.

Відкриє фестиваль історична драма «Анджело», події якої розгортаються у Відні напочатку XVIII століття і розповідають про африканського хлопчика-раба, який потрапляє під опіку графині. Одну з головних ролей у фільмі виконала зірка італійського кіно Альба Рорвахер («Щасливий Лазар», «Ідеальні незнайомці»). Стрічка була відзначена національною премією Austrian Film Award за кращі костюми, грим і роботу художника-постановника.

Також у програмі - романтична комедія «Машина кохання», в центрі сюжету – кохання секс-працівника й інструктора з водіння.

І на завершення на глядачів чекає добірка кращих робіт міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS Electronica, який щороку проходить в австрійському місті Лінц і представляє передові візуальні технології.

Всі фільми фестивалю демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

"Тиждень австрійського кіно" проходить у рамках двостороннього Року культури, який прагне зблизити креативний потенціал України і Австрії.