Принц Гаррі / фото REUTERS

Принц Гаррі створив проєкт екологічних подорожей, який презентував у Амстердамі.

Про це повідомляє ТСН. ua з посиланням на Independent.

Ініціатива під назвою Travalyst спрямована на заохочення практики сталого туризму, охорони довкілля та допомоги місцевому розвитку. 

Відео дня

Читайте такожЧервонокнижні птахи як на долоні: на Херсонщині розробили спеціальний маршрут для туристів-орнітологів (відео)

Travalyst співпрацюватиме з туристичними компаніями, включаючи Booking.com, китайського турагента Ctrip, Skyscanner, TripAdvisor і Visa, щоб підвищити обізнаність суспільства про екологічні подорожі. 

На презентації герцог сказав, що "ніхто недосконалий, і кожен споживач несе відповідальність за збереження довкілля".

Згідно з інформації Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО), протягом 2018 року здійснили політ 4,4 мільярда осіб, а кількість міжнародних рейсів досягло 1,4 мільярда — це в два рази більше, ніж прогнозували. Загалом туристи все більше дізнаються про негативний вплив авіаперельотів і про концепції Flygskam.

"Подорож має безпрецедентною силою відкривати уми людей для різних культур, нових вражень і цінувати те, що може запропонувати наш світ, — сказав принц Гаррі. — Оскільки туризм нестримно розвивається, вкрай важливо прискорити впровадження стійких методів туризму в усьому світі і збалансувати це зростання з потребами навколишнього середовища і місцевого населення",- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, знаменитий актор Леонардо Ді Капріо відкриє екокурорт в Белізі.