Тадж-Махал охопило екологічне лихо / фото: Wind of Travel

В Індії приватна компанія встановила спеціальні фургони очищення повітря поблизу Тадж-Махала для порятунку мечеті від смогу. 

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNNTravel.

Читайте такожНоворічні вогні уже засяяли в одному із міст Іспанії (відео)

Відео дня

У зв'язку з небезпечним рівнем забрудненості повітря влада ввела нові правила автомобільного руху, а жителі змушені ходити в респіраторах або залишатися за можливості вдома.

Владі не вдається знайти дієвого засобу для поліпшення ситуації не лише для мавзолею, але й громадян. Такий захід спрямований ​​на зниження концентрації смогу та зменшення шкідливого впливу на шедевр світової архітектури.

У раді з контролю забруднення штату Уттар-Прадеш зазначають, що експеримент триватиме впродовж 10 днів, але може бути продовжений ще на якийсь час.

Тадж-Махал поступово втрачає первісний колір і перетворюється з мармурово-білого на брудно-жовтий. Уряд штату Уттар-Прадеш і адміністрація Агри намагаються боротися з екологічним лихом. Це не вперше, коли забруднення спричиняє проблеми в Тадж-Махалі. У 2018 році також була подібна ситуація. 

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році влада Індії виділила 500 тисяч доларів, аби очистити Тадж-Махал від бруду, жиру, пилу, екскрементів птахів і комах.