З Туреччини прибули фахівці з додатковим обладнанням, аби відбуксирувати поломаний літак / фото з відкритих джерел

Міжнародний аеропорт «Одеса», робота якого від учора була паралізована через поломку літака на злітно-посадковій смузі, відновив роботу в штатному режимі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі аеропорту, аеропорт відновив виконання рейсів з 22:00.

Як зазначається, з Туреччини прибули фахівці з додатковим обладнанням, що було необхідне для ліквідації наслідків авіаційного інциденту з рейсом TK 467. Служби аеропорту спільно з інженерами Turkish Airlines успішно відбуксирували літак до тимчасової стоянки.

Відео дня

Читайте такожОдеський аеропорт зазнав колосальних збитків через аварійну посадку турецького літака (відео)

«Після додаткової перевірки фахівцями злітно-посадкової смуги було підтверджено відповідність усім нормам та не виявлено додаткових ушкоджень, тому ухвалено рішення про відновлення рейсів», - повідомили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада в міжнародному аеропорту «Одеса» сталася поломка двох літаків міжнародного сполучення.

Зокрема, об 11:21 з технічних причин був перерваний зліт літака бізнес-авіації, що здійснював рейс у Дубай. У зв'язку з цим аеропорт призупинив польоти з 12:27 до 14:00.

Друга НП сталася о 20:55 - рейс TK465 авіакомпанії Turkish Airlines, що слідував зі Стамбула до Одеси, в умовах потужного бокового вітру під час дотику із ЗПС підломив передню стійку шасі. На борту було 136 пасажирів.

Вчора через ці події аеропорт «Одеса» призупинив польоти, як передбачалося, до години ночі, потім - до 18.00 сьогоднішнього дня, потім - до 22.00.