false

Як відомо, українські знаменитості – любителі активного відпочинку, смачної їжі і захоплююче красивих пейзажів. Все це можна отримати в одній поїздці – просто відправившись взимку в Карпати.

Читайте такожОвеча ферма, водоспади та скелі Довбуша: топ-5 локацій для активного туризму у Яремче (фото)

Саме так і зроблять багато наших зірок – поїдуть на зимові канікули в курортне карпатське містечко – Яремче. Саме тут уже сьомий рік проходить фестиваль української культури і традицій WINTER ROMANTIK FEST.

Відео дня

«Цього року ми традиційно будемо пропагувати українські різдвяні традиції та неймовірну красу Карпат. А також приділимо велику увагу гуцульській авторській кухні», - каже Іван Гаврон, засновник фестивалю і власник Romantik Spa Hotel. - На Святий вечір разом з ведучими: Тімур Мірошниченко (телеканал «Україна»), Русланом Сенічкіним і Людмилою Барбір (телеканал «1+1») приготуємо кутю за старовинними гуцульськими рецептами. Діти візьмуть участь у розмальовуванні різдвяних імбирних пряників. Також навчимося майструвати вбрання і аксесуари для вертепу. На Різдво зірки потраплять на майстер-клас і дегустацію карпатських страв, приготованих за авторськими рецептами».

false

На Різдво на фестивалі звучатимуть колядки та святкові пісні у виконанні етно-колективів, а також іменитих артистів - Ауріки Ротару, Наталії Бучинської, Ольги Сумської та Віталія Борисюка. У цьому році також кожен учасник свята зможе відзначити Різдво, взявши участь у костюмованому театральній дії.

«Карпатська кухня настільки колоритна і неповторна, - говорить актриса і телеведуча Ольга Сумська. - Я дуже люблю готувати і колекціоную хороші рецепти національної кухні, і карпатські кулінари для мене – справжня знахідка! Як дивовижно тут готують перші страви з грибами. Скільки приголомшливих рецептів голубців, бограча та куті. А ви пробували місцевий карпатський чай або глінтвейн на основі домашнього вина? Це незрівнянно!».

false

Читайте такожВід екстриму на гірських річках до етно-вечірок на полонинах: відпочиваємо на Яремчанщині насиченоЗірки вже зараз активно готуються до новорічних свят – замовляють ексклюзивні прикраси та вбрання у модних дизайнерів. Оскільки традиційно на фестивалі шляхом таємного голосування виберуть кращий наряд вечора.

За роки проведення фестивалю WINTER ROMANTIK FEST ми приготували 600 літрів куті і більше 9000 вареників. Встановили рекорд на найдовшу гуцульську ковбаску - 27 метрів. Навчили наших гостей майструвати справжню різдвяну зірку. Гості та учасники фестивалю прослухали і вивчили більше 100 колядок. Ми разом співали духовний гімн України "Боже великий, єдиний, нам Україну храни" на музику Миколи Лисенка. Понад 2000 наших гостей спеціально для фестивалю вбралися в одяг в національному стилі. Спортивні досягнення заходу - 15 медалей і сотні подоланих кілометрів спусків на гірськолижних трасах курорту Буковель.