Ілюстрація / REUTERS

Прем’єр-міністр Австралії Скот Моріссон заявив, що з 1 лютого країна не впускатиме в країну людей, які побували на материковій частині Китаю і не є громадянами Австралії.

Як пише Громадське з посиланням на CNN, прем’єр також зазначив, що австралійцям, які прибуватимуть з Китаю, доведеться провести два тижні в карантині. Уряд виділить пів мільйона масок для них. В аеропортах встановлять термометри та проводитимуть спеціальні перевірки.

Читайте такожМАУ евакуює українців з охопленого епідемією Китаю

Відео дня

Також Австралія рекомендує своїм громадянам не подорожувати до материкового Китаю через поширення смертельного коронавірусу за межі провінції Хубей. 

Раніше влада США оголосила надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я через розповсюдження у світі китайського коронавірусу. Зокрема до США заборонили в’їзд іноземцям, які упродовж останніх 14 днів були у Китаї.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавирусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавирусу триває від 2 до 12 діб.

За даними влади КНР, на сьогодні в країні від інфікування новим коронавирусом вже померли 259 осіб. Підтверджено 11 тис. 821 випадок захворювань, викликаних коронавірусом.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.