Ілюстрація REUTERS

Україна і Туреччина розширили діючі умови здійснення регулярного авіасполучення між двома країнами.

Читайте такожПодорож за 300$: Калейдоскоп вражень у Стамбулі

Про це повідомляється на сайті Державіаслужби з посиланням на результати переговорів авиарегуляторов, які відбулися 20 лютого.

Відео дня

За підсумками переговорів було досягнуто домовленості про зняття обмежень щодо частоти пасажирських перельотів за маршрутом Одеса-Стамбул. За іншими напрямами квоти на кількість тижневих перельотів були розширені.

Зокрема, була затверджена сукупна тижнева частота для здійснення пасажирських перевезень для авіакомпаній кожної сторони. Зокрема, кількість рейсів за маршрутом Київ-Стамбул становитиме 24 в тиждень, Одеса-Стамбул - без обмежень. Маршрути Львів-Стамбул і Харків-Стамбул будуть обмежені кількістю 28 польотів на тиждень. 21 рейс на тиждень встановлений для маршрутів Херсон-Стамбул і Запоріжжя-Стамбул.

Квота в 14 польотів на тиждень передбачена для рейсів Вінниця-Стамбул, Миколаїв-Стамбул та Івано-Франківськ-Стамбул. З Дніпра і Чернівців до Стамбулу можна буде здійснювати за 7 рейсів на тиждень.

Для маршрутів Київ-Ізмір за квотою передбачено 21 політ на тиждень, Київ-Даламан - 10 польотів, а в Анкару з Києва можна літати без обмежень щодо кількості рейсів.

Крім того, сторони домовилися визначити новий пункт на території Туреччини для здійснення регулярних рейсів - Адана. Тепер на території Турецької Республіки діє 7 визначених пунктів: Стамбул, Анкара, Даламан, Бодрум, Ізмір, Бурса та Адана.

Як повідомляв УНІАН, за словами президента Турецької Республіки Реджепа Ердогана, в 2019 році Туреччину відвідали понад 1,5 млн громадян України, Україну за минулий рік відвідали 217 тис. громадян Туреччини. Також Ердоган нагадав, що з Україною існує безвізовий режим, і крім того, громадяни обох країн можуть подорожувати без закордонних паспортів за ID-картами.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.