Ілюстрація REUTERS

Через поширення коронавірусу страждає туристичний сектор ЄС: за січень і лютий держави-члени зафіксували в цілому на два мільйони менше ночей, які туристи провели у країнах, і втрату 1 млрд євро щомісяця.

Читайте такожЧерез страх коронавірусу українці відмовляються від путівок, однак туркомпанії не поспішають повертати гроші (відео)

Про це заявив у понеділок єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFM-TV.

Відео дня

"Китайські туристи вже два місяці не приїжджають до Європи... і очевидно, це позначається на туристичній діяльності", - сказав єврокомісар. Як відомо, у зв'язку зі швидким поширенням COVID-19 Китай ввів заборону на групові туристичні поїздки за кордон.

Він підкреслив, що зараз коронавірус має "порівняно обмежений вплив на сектори економіки, крім туристичного. Втім, за його словами, для переконливіших висновків треба дочекатися кінця березня, коли компанії підраховують результати своєї діяльності за перший квартал року.

Раніше повідомлялося про стурбованість туристичної галузі в різних країнах Європи. Зокрема, туристи масово скасовують бронювання в готелях Риму, збитків зазнає популярний серед китайських туристів регіон Німеччини Баварія, а в Парижі закрився найвідвідуваніший музей світу Лувр.