Дмитро Кулеба / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що за кордоном 1 тис. 791 українець просить про евакуацію.

Читайте такожЗеленський створив та очолив Координаційну раду з протидії епідемії коронавірусу

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу щодо плану дій Міністерства закордонних справ у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Відео дня

Кулеба заявив, що МЗС перебуває у тісному діалозі з Міністерством інфраструктури і Державною прикордонною службою стосовно евакуації українців з-за кордону.

«Ми складаємо повну картину де, хто з наших громадян знаходиться, і аналізуємо, яким чином допомогти їм звідти дістатися України», - сказав міністр.

Зокрема, він уточнив, що незважаючи на ускладнення руху у зв'язку з закриттям різними країнами кордону, здійснюються пошуки різноманітних шляхів для повернення українців на Батьківщину.

«Йдеться і про розробку моделей, які дозволять вивозити людей літаком... Ведемо перемовини з нашими партнерами, щоби дозволяли транзит українських громадян», - сказав глава МЗС.

«Станом на 9:00 у нас офіційно в посольствах і консульствах України зареєструвалося 1 тис. 791 особа, які попросили допомогти їм виїхати з країн їхнього перебування», - заявив Кулеба.

Він сказав, що українців будуть збирати групами для евакуації. За його словами, частина людей є в Іспанії, а частина в Португалії, яких треба звести в одне місце і разом вивезти.

Також є група українців у Чилі, яка потребує евакуації, і у Бразилії, Єгипті та інших країнах.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.