Ілюстрація / REUTERS

Китай зобов'язав всі авіакомпанії, що виконують міжнародні авіарейси в Пекін, здійснювати проміжну посадку в одному з 12 визначених владою аеропортів.

Згідно з повідомленням на сайті Адміністрації цивільної авіації Китаю (CAAC), дане розпорядження набрало чинності з 00:00 23 березня за пекінським часом, пише avianews.com.

Читайте такожAirbnb призупинив бронювання житла в Повітря через коронавірус

Відео дня

Воно замінило наказ, який зобов'язував з 00:00 20 березня здійснювати проміжну посадку на шляху до столиці Китаю тільки частину міжнародних рейсів.

Після приземлення в одному з проміжних аеропортів пасажири повинні будуть забрати багаж, пройти митний і карантинний контроль.

Якщо у пасажира не виявлять ознаки захворювання, йому дозволять піднятися на борт того ж літака і продовжити шлях в Пекін.

За даними CAAC, міжнародні рейси в Пекін здійснюють 12 авіакомпаній — Air China, China Southern Airlines, Hainan Airlines, Emirates, Etihad Airways, Ethiopian Airlines, Korean Air, «Аерофлот», Asiana Airlines, Malaysia AirAsiaX, Thai Airways International, Singapore Airlines.

За останні кілька днів в Китаї, згідно з офіційною статистикою, був зафіксований тільки один випадок передачі коронавірусної інфекції COVID-19 всередині країни. При цьому щодня в Китаї виявляються десятки випадків імпорту інфекції з-за кордону. Тільки за 22 березня влада зафіксувала 39 таких випадків.

У зв'язку з цим Китай запровадив суворі правила 14-денного карантину для всіх, хто в'їжджає.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.