Ілюстрація / REUTERS

Низка європейських країн вже в поточному місяці планують поступове відновлення авіасполучення - почнуть з внутрішніх рейсів. Зокрема, мова йде про Австрію, Чехію, Грецію, Німеччину, Латвію та Польщу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

При цьому найбільші авіакомпанії світу закликають уряди країн заради безпеки прийняти єдині міжнародні стандарти для всіх аеропортів.

В аеропорту

Для того, щоб потрапити у салон літака незабаром потрібно буде пройти перевірку через спеціальні "ворота", які будуть перевіряти температуру тіла у туристів. Їх вже розробляють в декількох країнах. А в аеропорту Гонконгу навіть випробовують на пасажирах. Вся процедура займає 40 секунд.

Читайте такожФранція обмежить влітку великі міжнародні подорожі через коронавірус

На території самого аеродрому взаємодія між персоналом і пасажирами заради безпеки повинна звестися до мінімуму. Реєструватися на посадку і купувати необхідні авіапослуги доведеться онлайн. По можливості здавати багаж теж потрібно буде самостійно.

Проходити контроль безпеки будуть просити з дистанцією в два метри. Дотримуватися її доведеться навіть членам сім'ї. "До" і "після" контролю всіх будуть просити мити або протирати руки дезінфекторами. На все це піде значно більше часу, ніж зазвичай. А тому пасажирам доведеться приїжджати мінімум за чотири години до рейсу.

"Всюди на землі будуть позначки для пасажирів, щоб вони бачили на якій відстані варто дотримуватися дистанції. Також це буде стосуватися сидінь в залах очікування. Шість разів у годину ми провітрюємо приміщення", - зазначає працівник аеропорту італійського "Мілана-Мальпенса" Девід Пісоні.

Читайте такожЄгипет послаблює карантин і частково відкриває готелі

Ще в аеропортах можуть обладнати лабораторії для швидкого аналізу крові, оскільки вимірювання температури не дуже ефективне для людей з безсимптомним перебігом хвороби.

"Схоже на те, що найближчі три-чотири роки люди не зможуть літати настільки часто, як раніше. А забути про всі ці вимушені заходи зможемо тільки за сім років", - говорить Брайан Самерс, журналіст з авіації.

У салоні літака

Зміниться все і в салоні літака. Члени екіпажу і пасажири змушені будуть весь рейс сидіти в масках. Деякі азіатські авіакомпанії своїх співробітників планують забезпечити засобами індивідуального захисту, зокрема, комбінезонами, рукавичками та окулярами.

По можливості буде збільшуватися і відстань між сидіннями. Пропонується також встановити пластикові перегородки.

Багато урядів хочуть змусити авіакомпанії залишати середні крісла вільними. А це означає, що рейси повністю заброньованими не будуть, тому квитки можуть значно подорожчати.

Як повідомляв раніше УНІАН, угорський аеропорт "Будапешт", який відновив польоти, ввів більш суворі правила в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: