Запуск системи заплановано на кінець березня 2021 року \ Вікіпедія

Компанія високошвидкісних залізничних пасажирських перевезень в Європі Eurostar з березня наступного року почне використовувати технологію розпізнавання облич.

Читайте такожВлада Амстердаму вирішила залишити туристів без популярних розваг і подобової оренди квартир

На думку компанії, це дозволить прискорити та спростити процес реєстрації і посадки пасажирів у поїзди, а також обмежити фізичні контакти пасажирів і співробітників, передає kommersant.

Відео дня

Систему розпізнавання облич, яку буде використовувати Eurostar, розробила британська технологічна компанія iProov в партнерстві з канадською WorldReach Software. Запуск системи заплановано на кінець березня 2021 року, і вона буде встановлена на міжнародному вокзалі Сент-Панкрас у Лондоні. При бронюванні квитків онлайн пасажиру буде запропоновано відправити Eurostar фотографію паспорта і селфі для підтвердження особи.

Пасажирам, які пройшли таку процедуру верифікації, буде запропоновано пройти до поїзда через окремий «біометричний коридор», не пред'являючи при цьому документи та квитки. Компанія підкреслює, що процедура верифікації повністю добровільна і пасажири, які не бажають її проходити, можуть пред'являти квитки і документи.