У Греції 16 березня пройде загальнонаціональний страйк / фото ua.depositphotos.com

Всі рейси в аеропорти Греції і з них будуть скасовані в четвер, 16 березня 2023 року, через участь авіадиспетчерів і працівників цивільної авіації в 24-годинному загальнонаціональному страйку через найбільш смертоносну залізничну катастрофу в історії країни.

Як повідомляє Reuters, загальний страйк, організований найбільшими профспілками приватного та державного секторів країни, є останнім у серії протестів проти консервативного уряду та політичної системи, яка неодноразово ігнорувала заклики профспілок до заходів безпеки.

Всі польоти будуть припинені 16 березня з 00:01 до півночі за місцевим часом (аналогічно з київським часом). Винятком стануть тільки обльоти, а також аварійні та пошуково-рятувальні польоти, повідомив Reuters представник управління цивільної авіації.

Відео дня

Очікується, що постраждають сотні рейсів приблизно в 40 аеропортах країни.

Відзначається, що кораблі також залишаться в портах через страйк.

Зіткнення поїздів у Греції 28 лютого

28 лютого 2023 року в муніципалітеті Тембі пасажирський поїзд з Афін в Салоніки з понад 350 людьми на борту зіткнувся лоб в лоб з вантажним поїздом, що прямував в протилежному напрямку на тій же ділянці колії. В результаті аварії загинули 57 людей, десятки отримали поранення.

Аварія спровокувала масові протести по всій Греції, оскільки до катастрофи профспілки залізничників неодноразово закликали до підвищення норм безпеки в галузі, проте влада ігнорувала всі заклики.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.