Острів Хортиця в Запоріжжі / фото Марина Григоренко

Державне агентство з розвитку туризму в Україні 21 серпня запустило другий із серії соціальних промороликів «Мандруй Україною», створений для пропагування внутрішнього туризму за допомогою відомих українців.

Цього разу «послами українського туримзу» стали учасники популярного гурту «Антитіла» та їхній фронтмен Тарас Тополя, які запросили українців відвідати потужне «місце сили» - Національний заповідник «Хортиця» (Запоріжжя).

Як нагадують в ДАРТ, проект #МандруйУкраїною - перша масштабна промокампанія, орієнтована на розвиток внутрішнього туризму в Україні. Її мета – заохотити українців до подорожей рідною країною. Тут йдеться не лише про відпочинок, а й про пізнання історії та культури України.

Читайте також"Укрзалізниця" з 19 серпня відновлює курсування нічного поїзда Київ-Запоріжжя

Як нагадають у ДАРТ в своєму Telegram-каналі, в червні у соцмережах була запущена акція #МандруйУкраїною, до якої долучилося багато українських зірок. Під цим хешгетом вже є більше 60 тисяч постів, де люди продовжують ділитися інформацією про свої улюблені туристичні локації. Проект реалізується на волонтерських засадах за участі держави, бізнесу та креативних індустрій.

Саундтреком кампанії #МандруйУкраїною стала пісня гурту «Антитіла» - «Лови момент».

Перший ролик в рамках акції #МандруйУкраїною вийшов у липні 2020 року за участю призерки Олімпійських ігор з художньої гімнастики Ганни Різатдінової та кулінарного експерта Євгена Клопотенка, які вирушили до Асканії-Нова на Херсонщині.

Ідеї для подорожей по Україні