У Таїланді дуже суворі закони про наклеп / фото ua.depositphotos.com

У Таїланді туристу загрожує до двох років позбавлення волі за розміщення негативних відгуків про готель на тайському острові Ко Чанг на сайті Tripadvisor та інших сайтах.

Читайте такожСдали місцеві: американському туристу загрожує штраф 570 тисяч доларів за порушення карантину в Канаді

Як повідомляє The Independent, американець Веслі Барнс, що працює в Таїланді, нібито написав низку негативних відгуків про курорт Sea View Resort на острові Ко Чанг. Адміністрація готелю відповіла судовим позовом, звинувативши Барнса в нанесенні "шкоди репутації готелю" і назвавши всі відгуки несправедливими.

Відео дня

Так, в одному відгуку Барнс написав, що персонал був "недружнім" і поводився "так, ніби вони нікого тут не хочуть бачити". В іншому відгуку, знятому з сайту модераторамм Tripadvisor нібито за порушення принципів спільноти, він звинуватив курорт в "сучасному рабстві".

Відзначається, що закони про наклеп в Таїланді надзвичайно суворі, а тому ті, хто публікують неправдиву інформацію, ризикують сісти у в'язницю на термін до двох років і отримати штраф до 200 тисяч бат (близько 6,3 тисяч доларів США).

Керівництво готелю пояснює, що вони вирішили подати позов на незадоволеного туриста, щоб перешкодити йому писати негативні відгуки і далі. Також в готелі запевняють, що протягом більш ніж місяця намагалися зв'язатися з Барнсом, щоб вирішити проблему мирним шляхом, проте він проігнорував цю пропозицію.

Після того, як готель подав позов, американський турист був заарештований і ненадовго затриманий на острові Ко Чанг, але пізніше звільнений під заставу. Тепер він чекає на рішення суду.

Інші новини туризму