Дмитро Комаров в Карпатах / фото 1+1

У новому випуску "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим" від 5 грудня телеведучий покаже містичну сторону Карпат, побувавши в гостях у останніх українських мольфарів.

"За легендою, мольфари – це посередники між нашим і потойбічним світом. Кажуть, що дійсно сильні мольфари можуть підкорювати не тільки силу стихій, а й спілкуватися з духами, читати думки, розуміти те, що непідвласно звичайним людям", – розповів Дмитро Комаров.

Телеведучий з'ясує, чому саме в Карпатських горах народжуються сильні віщуни і мольфари, і що потрібно зробити, щоб стати їх послідовником. Розібратися в цьому йому допоможе одна з останніх українських мольфарок – Марія. У неї в гостях Дмитро спробує незвичайний напій за місцевим рецептом – кава зі сметаною і дізнається секрет рятівного оберега, який зможе зробити кожен глядач.

Дмитро Комаров в Карпатах / фото 1+1

Телеведучий випробує на собі один з методів ворожіння за допомогою воску і дізнається, скільки дітей і щасливих років життя йому приготувала доля. Він також запитав Марію про майбутнє рідної країни: як закінчиться каденція чинного президента Володимира Зеленського, і в якому році Україна стане процвітаючою державою.

Дмитро Комаров в Карпатах / фото 1+1

Команда проекту відвідала будинок ще однієї місцевої мольфарки – Калини, яка, як вірять місцеві жителі, має рідкісний дар зцілення. Спеціально для головного мандрівника країни Калина проведе ритуал лікування старої травми за допомогою "клоччя" – лляного волокна, і в буквальному сенсі розведе вогонь на коліні телеведучого. Які наслідки матиме цей обряд, глядачі зможуть побачити зовсім скоро.

Читайте такожУ новому випуску " Світ навиворіт. Еквадор" Дмитро Комаров спробує осідлати ламу (фото)Подорож Дмитра Верховиною та місцевими околицями продовжиться зустріччю з Іваном, рідним онуком найсильнішого і найвідомішого мольфара України – легендарного Михайла Нечая. Чоловік вперше ексклюзивно для 1+1 розповість телеглядачам про таємничу смерть свого дідуся і яким був у житті великий "білий" маг.

Михайло Нечай був відомий на всю країну. У 1989 році він навіть отримав офіційне запрошення на фестиваль Червона рута, щоб розганяти хмари. Люди приходили в його будинок і чекали в наметах по кілька днів, щоб поспілкуватися з ним. Але в 2011 році один з таких гостей вбив Михайла Нечая ножем.

Дмитро Комаров в Карпатах / фото 1+1

Комарову вдалося особисто зустрітися з "білим" магом за його життя.

"Я був неймовірно вражений новиною про його смерть, це було боляче. До знайомства з ним я взагалі не вірив в існування мольфарів, не розумів цього. Він був неймовірно світлим, людяним. У його будинок приходили за порадою найвідоміші люди України, і він нікому не відмовив. А в результаті це обернулося трагедією", – прокоментував телеведучий.

У попередніх випусках "Мандруй Україною з Дмитром Комаровим":