Ryanair скоротить на 40% кількість рейсів в зимову навігацію / REUTERS

Ryanair скоротить до 40% від рівня минулого року провізні місткості для роботи в майбутній сезон зимової навігації польотів. Він розпочнеться 25 жовтня 2020 року і триватиме до 28 березня 2021 року.

Читайте такожБританська EasyJet припинила всі польоти на невизначений термін

Про це повідомляє портал Avianews.

Відео дня

Раніше авіакомпанія розраховувала виконувати 60% рейсів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Обмеження на польоти, встановлені урядами країн ЄС, значно торкнулися можливість авіаподорожей з Центральної Європи, Великобританії, Ірландії, Австрії, Бельгії та Португалії. Це істотно вплине на число майбутніх бронювань в листопаді і грудні", - заявили в Ryanair.

Оновлений розклад передбачає, що лоукост обслуговуватиме 65% своєї мережі маршрутів, однак зі скороченою частотою польотів.

"В рамках оптимізації авіакомпанія заявила про закриття на зиму баз в Корку, Шанноні й Тулузі та значне скорочення числа літаків на базах в Бельгії, Німеччині, Іспанії, Португалії та Відні", - підкреслює видання.

У Ryanair розраховують, що нові скорочення дозволять підтримувати рівень завантаження літаків на рівні 70% - тобто в салоні в середньому буде зайнято понад 130 місць зі 189.

За словами глави групи Ryanair Майкла О'Лірі, така заповнюваність крісел дозволяє авіакомпанії працювати максимально близько до точки беззбитковості та мінімізувати втрати грошових коштів.

З урахуванням нового розкладу польотів лоукост знизив річний прогноз пасажирських перевезень до 38 мільйонів. Роком раніше Rynair разом з дочірніми підприємствами доставив 149 мільйонів мандрівників.