Клієнтів Airbnb обдурили на 7 мільйонів доларів / фото REUTERS

У США затримали шахрая, підозрюваного в отриманні близько 7 мільйонів доларів шляхом обману клієнтів сервісу з бронювання житла Airbnb у період з січня 2018 року по листопад 2019 року.

Згідно з ордером на арешт, отриманим The Independent, чоловік на ім'я Шрей Гоель та його співучасники використовували різні особистості, щоб двічі забронювати нерухомість та відмовити клієнтам у відшкодуванні коштів при скасуванні броні. Схема охопила майже 100 об'єктів нерухомості в різних штатах США і дозволила шахраям провести понад 10 тисяч бронювань на Airbnb.

За даними слідства, злочинці виставляли на Airbnb одне і те ж житло по кілька разів, а потім віддавали перевагу клієнту, який запропонував найвищу суму за оренду. Іншим претендентам під фальшивими приводами, наприклад, посилаючись на форс-мажорну ситуацію, вони відмовляли в заздалегідь оплаченому житлі та пропонували оселитися за ту ж суму в менш якісному. Якщо клієнт на це не погоджувався, йому все одно відмовляли у відшкодуванні коштів.

Відео дня

При цьому Гоел приховував негативні відгуки, видаляючиі повторно вносячи нерухомість на сайт, а також публікував хибні позитивні відгуки. Також для реалізації цієї схеми він використовував фіктивні особистості господарів і неіснуючі об'єкти нерухомості.

Також він хибно сповіщав платформу оренди Airbnb, нібито гість проживав в об'єкті нерухомості, що позбавляло останнього права на повне повернення коштів відповідно до політики Airbnb.

В поле зору правоохоронних органів Гоел потрапив ще в 2019 році, коли медіа-компанія Vice запустила розслідування проти нього після того, як один з авторів видання розцінив підозрілою заміну орендованої нерухомості нібито через те, що попередня була затоплена водою.

Після того, як сюжет Vice став вірусним, з журналістами зв'язалося ФБР, а Airbnb пообіцяла перевірити ще раз всю нерухомість на платформі та видалити пов'язані з Гоелом акаунти. 

Як повідомило Fox News, ордер на арешт Гоела був виданий 28 грудня. Він був заарештований, а потім звільнений під заставу. Дата суду ще не визначена, оскільки прокуратура все ще веде розслідування. Наразі йому пред'явлено звинувачення в шахрайстві з використанням електронних засобів та крадіжці особистих даних за обтяжливих обставин.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристи показали жахливі фото, здатні назавжди відібити бажання орендувати житло на Airbnb.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.