Дмитро Комаров / фото 1+1

5 лютого вийшла перша серія нового сезону тревел-проекту "Світ навиворіт", в якому на телеглядачів чекає продовження експедиції по Еквадору, а також унікальні репортажі з нової країни – Колумбії. 

Як повідомляє прес-служба 1+1, у першому випуску мандрівник Дмитро Комаров відправиться на пошуки легендарних тсантса, яких місцеві індіанці шуари століттями вважали головним військовим трофеєм. 

"Кожен з нас напевно хоча б раз чув про легендарні племена мисливців за головами. Це люди, які відрізають, висушують людські голови і збирають їх у своїх колекціях. Це все тут, в Еквадорі", – розповідає Діма Комаров. 

Дмитро Комаров / фото 1+1

Згідно зі звичаем, в повсякденному житті древніх шуарів існував ритуал виготовлення талісмана з голови вбитого ворога. Вважалося, що такий амулет був головним способом завоювати повагу серед племен, а разом з головою воїн отримував силу і здібності вбитого противника. Талісмани робили в суворій секретності за унікальною технологією, і зберігалися вони століттями. 

Телеглядачі могли побачити подобу тсантса у фільмах про Гаррі Поттера або в "Піратах Карибського моря", але справжні військові трофеї шуарів – величезна рідкість і справжня реліквія для індіанців. 

Дмитро Комаров / фото 1+1

Зараз кровожерний ритуал створення таких амулетів вже пішов у минуле і офіційно заборонений законом. Однак щоб віддати данину пам'яті традиціям своїх прабатьків, індіанці як і раніше з величезною повагою ставляться до своїх предків і загиблих воїнів.

Команда "Миру навиворіт" попрямує на таємну зустріч з представником племені шуар. Для зйомок Дмитру довелося брати участь в нічних гонках і робити все в найсуворішому секреті, щоб отримати унікальну можливість поглянути на племінні скарби. Щоб зробити ексклюзивні кадри, всій команді "Світу навиворіт" довелося пройти цілу низку ритуалів очищення. 

Крім того, в новому випуску "Світу навиворіт" на глядачів чекає знайомство з 77-річним Бальтазаром Ушко, народною зіркою Еквадору, з яким спілкується навіть президент країни. Бальтазар – останній представник професії льодорубів і національна гордість еквадорців. 

Дмитро Комаров / фото 1+1

Раніше льодоруби піднімалися в гори, відколювали шматки льоду з вічної мерзлоти, потім спускали в долину за допомогою ослів і продавали місцевому населенню. Але з появою холодильників ця професія виявилася непотрібною в сучасному світі. Дмитру Комарову пощастило потрапити в гості до місцевої зірки і дізнатися, як зараз живе, можливо, остання сім'я льодорубів.

Вас також можуть зацікавити новини: