Туристів не може не порадувати, що Мадейра відкрита для мандрівників, щеплених будь-якими вакцинами

Завдяки прекрасному географічному розташуванню і унікальному гірському рельєфу на цих островах круглий рік зберігається м'яка погода з помірною вологістю і середньою температурою в 25 градусів за Цельсієм влітку і 17/18 градусів - взимку. Температура води, завдяки впливу теплого Гольфстріму, також комфортна і коливається між 18 і 22 градусами в залежності від сезону.

Мадейра радує туристів вкрай м'яким режимом обмежень, пов'язаних з COVID-19, карколомною природою, смачною їжею і насиченим культурно-фестивальним життям.

Подорож без обмежень

Туристів не може не порадувати, що Мадейра відкрита для мандрівників, щеплених будь-якими вакцинами, а не тільки тими, які схвалені в ЄС. Якщо ж гість не має паспорта вакцинації, прикордонникам достатньо буде побачити негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до прильоту (в іншому випадку, зробити ПЛР-тест можна безпосередньо в аеропорту Мадейри), або довідку про недавно перенесену хворобу. Для швидкого проходження кордону туристам рекомендується заповнити спеціальну форму на сайті madeirasafe.com і по прильоту продемонструвати співробітниками аеропорту згенерований QR-код.

Відео дня

Зручності додає той факт, що з липня поточного року авіакомпанія SkyUp запустила на Мадейру перші прямі рейси, що дозволяє дістатися до пункту призначення без зайвих пересадок і стресу.

А путівки за прийнятними цінами українцям пропонує вітчизняний туроператор JoinUp-ціна на них стартує від 40 тисяч гривень за тиждень для двох.

Природні краси

Однією з головних визначних пам'яток Мадейри є її різноманітна і багата, екзотична природа. Квітучі орхідеї, гортензії, лаванда, тюльпанові дерева, плюмерія – неповний список квітів, які цілий рік радують погляд мандрівників своїм пишним цвітом, виділяючи солодкий аромат. При цьому, завезені рослини на Мадейру з різних куточків світу, але завдяки сприятливому клімату, прижилися вони на острові, як у себе на батьківщині.

На Мадейрі є багато садів, в яких ростуть різні види унікальних, незвичайних рослин. Найпопулярніший серед них - Ботанічний сад, де на площі понад 35 тисяч квадратних метрів уживаються більше двох тисяч різних кольорів і дерев з усіх континентів.

Крім приголомшливих природних красот, Мадейра готова порадувати своїх гостей масштабною і вражаючою культурною програмою

Не меншої уваги заслуговують ліси Мадейри, що об'єднують найрізноманітнішу флору і фауну, особливу увагу привертають субтропічні ліси Laurissilva і заповідники, які є невід'ємною частиною природної спадщини острова і центром тяжіння екотуризму.

Інша важлива складова природи острова, про яку, напевно, хочеться почути мандрівникам – пляжі. Місцеві пляжі найрізноманітніші. І зустрічаються вони всіляких видів: кам'янисті, галькові, пляжі з завезеним піском і місцевим – вулканічним, що має характерний чорний колір.

Культура і дозвілля

Крім приголомшливих природних красот, Мадейра готова порадувати своїх гостей масштабною і вражаючою культурною програмою.

Так, з 1 по 24 жовтня на острові проходить Фестиваль квітів (зазвичай фестиваль проходить в травні але в цьому році через ситуацію з пандемією він був перенесений на жовтень) - справжнє буйство фарб і ароматів. У цей період острів буде прикрашений квітковими килимами, а в концертному павільйоні на центральному проспекті будуть проходити щоденні музичні концерти.

Інша найближча яскрава подія - Фестиваль Колумба, який проходитиме на острові Порту-Санту, що входить в архіпелаг Мадейра, з 7 по 10 жовтня. По суті, в цей період на острові будуть проводиться різні активності, наповнені духом шістнадцятого століття, коли відомий мореплавець відкрив острів.

Наступний фестиваль, який не можна пропустити жодному поважаючому себе туристу, носить гастрономічну спрямованість, і це – Фестиваль вина. Цього року він проходить з 8 по 24 Жовтня. У цей період у гостей острова буде можливість спробувати різні, приголомшливо смачні види місцевого вина (радимо приділити особливу увагу легендарному місцевому вину Мадера, зроблене з чотирьох видів винограду) і дізнатися секрети його приготування, а також взяти участь у зборі врожаю.

В окремі ж дні проведення фестивалю у мандрівників буде можливість порадувати не тільки свої смакові рецептори, а й слух, відвідавши концерти інструментальної музики на виноробнях.

При цьому, перерахованими фестивалями дозвілля на Мадейрі не обмежується - по-перше, культурна програма на острові прописана на цілий рік і змінюється з кожним місяцем, а по-друге, курорт пропонує безліч опцій для активного відпочинку: як піші маршрути, так і морські прогулянки, а також повітряний спорт.

Гастрономічний рай

Крім активностей і розваг, важливою складовою якісного відпочинку є смачна їжа, і її на острові також в достатку.

На Мадейрі ви знайдете великий вибір свіжих, стиглих і соковитих екзотичних овочів і фруктів, а свіжовичавленими соками вас будуть балувати щодня. Крім того, на райському острові багато свіжої риби, яку виловлюють вночі, і продають на прилавках з самого ранку. Для м'ясоїдів - є багатий вибір страв з класичних для наших широт яловичини (знаменитий португальський шашлик) і курятини, а також баранини і козлятини. Класичний гарнір для жителів Мадейри - рис, картопля і батат.

Тури в Мадейру стартують від 40 тисяч гривень для пари

При цьому, важливою відмінною рисою острівної кухні є те, що місцеві використовують мінімальну кількість спецій і соусів, серед найпоширеніших видів приправ – лавровий рис, орегано, майоран і часник.

До речі, порції в Мадейрі-настільки великі, що залишитися голодним після обіду просто неможливо!

...В Україну йде похолодання. На вихідних в нашій країні очікуються перші заморозки до мінус трьох градусів за Цельсієм, при цьому, розраховувати на те, що найближчим часом в будинках українців включиться опалення, поки не доводиться. А значить - саме час відправиться на пошуки тепла і тропічних насолод!

Нагадаємо, Тури в Мадейру стартують від 40 тисяч гривень для пари.