Купити квиток на поїзд тепер можна буде через месенджер / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» в партнерстві з компаніями Visa та Middleware Inc. запустила чат-бот у месенджерах Viber і Telegram із функцією продажу квитків.

Читайте також"Укрзалізниця" показала оновлені пасажирські вагони (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив в.о. члена правління компанії, директор філії «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський на презентації чат-бота в Києві.

Відео дня

Зазначається, що продаж квитків доступний поки тільки на швидкісні потяги «Інтерсіті+».

Зокрема, Перцовський розповів про ключовий функціонал чат-бота на початковому етапі його роботи.

«На старті за допомогою цього бота можна зробити 5-6 основних речей. Перше - дізнатися, куди саме їхати, яка вартість квитка, наявність місць. Для цього є функціонал розкладу руху. Далі - можливість придбання квитків... Якщо у вас щось змінюється в планах, то в боті реалізований функціонал повернення квитків, також повертаються гроші», - сказав він.

Також Перцовський повідомив, що в чат-боті можна буде отримати повідомлення про те, на яку саме платформу приїжджає поїзд, і повідомлення про можливе запізнення поїзда.

Директор філії «Пасажирська компанія» підкреслив, що обидві функції поки доступні тільки щодо Центрального залізничного вокзалу Києва.

Крім цього, користувач чат-бота зможе за його допомогою оцінити саму поїздку через функціонал зворотного зв'язку.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі повідомив, що за допомогою чат-бота також можна буде замовити їжу в поїзд.

В «Укрзалізниці» пообіцяли, що в майбутньому подібні чат-боти будуть доступними в інших месенджерах.

Нові сервіси «Укрзалізниці»

  • Наприкінці 2020 року «Укрзалізниця» запровадила можливість замовлення бізнес-ланчу у швидкісні поїзди «Інтерсіті+».
  • Також «Укрзалізниця» розглядає можливість інтеграції в систему онлайн-продажів квитків на поїзд функції замовлення їжі.
  • У грудні «Укрзалізниця» створила спеціальний центр обслуговування клієнтів, які замовляють групові перевезення та інші послуги.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що виконуються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.