Сума внесків зросла до 200 тисяч євро / фото УНІАН

Кіпр змінив умови отримання громадянства за інвестиційною програмою.

Про це йдеться в повідомленні міжнародної консалтингової компанії Henley & Partners.

Читайте такожНа Кіпрі розшукують російського бізнесмена у справі про вибух у Бейруті

Відео дня

Компанія повідомляє, що в її розпорядженні є підсумкові правки офіційних змін в міграційному законодавстві країни.

Збільшено суму внесків

У компанії виділили такі зміни в Інвестиційній програмі Кіпру для отримання громадянства:

Сумарна сума внесків до благодійних фондів зросла зі 150 до 200 тис. євро. При цьому, фонд можна вибрати з чотирьох затверджених урядом (наукові дослідження, відновлювальна енергетика, інфраструктура, доступне житло).

Поясніть, звідки у вас гроші

Політично значущі особи (так звані PEPи), які перестали ними бути зможуть претендувати на громадянство за інвестиційною програмою, якщо джерело походження їхніх капіталів буде доведено.

Діти

Також в нових правилах уточнюється поняття «неповнолітня дитина». Під це визначення потрапляє дитина подружжя/партнерів (в тому числі після усиновлена або позашлюбна), якій не виповнилося 18 років.

Батьки

Крім того, претендувати на громадянство тепер зможуть і батьки чоловіка (дружини) головного заявника. Вони зможуть брати участь в програмі в якості залежних заявників за умови, що вони придбають додаткову нерухомість вартістю не менше EUR 500 000 (+ ПДВ) на Кіпрі. Нерухомість може бути придбана колективно на кілька сімей.

На додаток до фінансових і інших критеріїв, у претендента на громадянство має бути довідка про відсутність судимості, видана країною проживання не менше, ніж за шість місяців до подачі заяви. Раніше термін давності довідки становив три місяці.

Робота

Кількість громадян Кіпру, яких інвестор повинен працевлаштувати збільшилася з п'яти до дев'яти осіб.

Відзначається, що зміни будуть опубліковані в одній редакції в офіційному виданні уряду (Government Gazette) в найближчі тижні.

Що таке "інвестиційна програма"

Як повідомляє Astons, по кіпрській інвестиційній програмі за 180 днів можна оформити другий паспорт, інвестувавши в економіку острова від € 2 150 000.

Для участі в програмі потрібно купити житло, готове або на етапі будівництва, на суму від € 2 000 000 або інвестувати в місцеву компанію або інвестиційний фонд на Кіпрі.

Обидва варіанти передбачають безповоротний благодійний внесок від інвестора в розмірі € 150 000.

Інвестор-громадянин Кіпру і члени його сім'ї можуть жити, працювати і вчитися в будь-якій країні Євросоюзу. При подачі заявки одночасно оформлюється посвідка на проживання. За інвестиційною програмою період володіння активами становить 5 років після видачі кіпрського паспорта. Через 5 років активи, за цей час підросли в ціні, можна продати. Собі інвестор залишає тільки нерухомість на Кіпрі вартістю від € 500 000.