На лютий-березень традиційно в Європі припадає період карнавалів, однією з головних особливостей яких є паради гігантських фігур з пап'є-маше на найбільш болючі теми сьогодення.

Читайте такожНіцца, Венеція, Кельн: Європа готується до карнавального сезону (фоторепортаж)

Німеччина особливо полюбляє подібні дійства - вони відбуваються у багатьох містах і масштаби їх чималі, а сюжети - безжальні. Ось так, приміром, виглядає підготовка до карнавалу в німецькому місті Майнц, що триватиме з 20 по 26 лютого 2020 року.

Відео дня

Приміром, одна фігурка зображає російського лідера Володимира Путіна, що керує танком з головою президента Туреччини Реджепа Ердогана в напрямку Сирії. На іншій президент США Дональд Трамп грає на арфі з мобільним телефоном, з якого вилітають твіти, а на тлі палає Білий дім. 

Не обійшли стороною і теми Brexit та протестів в Гонконгу, а також німецьких політиків - канцлера Німеччини Ангелу Меркель, яка тримає матрьошку з обличчам шведської активістки Грети Тунберг та написом "кліматичні цілі", та лідерки ХДС Аннеґрет Крамп-Карренбауер на тлі сигнали "Стоп", яка мала стати наступницею Меркель, однак нещодавно відмовилася від цієї ролі.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше в італійській Венеції в рамках найстарішого в світі карнавалу відбувся Парад гондол.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.