У Франції тривають реставраційні роботи будівлі Нотр-Даму після масштабної пожежі у 2019 році.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожДля реконструкції Нотр-Дама зрубають тисячу столітніх дубів (відео)

До річниці пожежі французи вирішили прозвітувати про вже проведену роботу і покликали президента Емманюеля Макрона.

Фахівці вже закріпили стіни й розстеляють гігантське накриття від опадів. Наразі робітники формують склепіння собору з дерева.

Усередині встановили спеціальні датчики, що повинні попереджувати про хиткість конструкцій. Основні роботи з закріплення реставратори обіцяють завершити до кінця літа.

Пожежа в Нотр-Дамі: що сталося

  • У Парижі 15 квітня 2019 року стався Руйнівна пожежа в Нотр-Дамі - одному з найзнаменитіших соборів у світі.
  • Готичний католицький собор був заснований 1162 року. Він вважається одним із символів французької столиці та однією з головних визначних пам'яток Парижа, куди щорічно з'їжджаються мільйони туристів з усього світу. По справжньому широку популярність Собор Паризької Богоматері отримав завдяки однойменному історичному роману письменника Віктора Гюго, опублікованому в 1831 році.
  • Після НП було вирішено зняти фільм про пожежу у Соборі Паризької Богоматері.
  • У липні влада Франції прийняла остаточне рішення про реконструкцію знаменитого Собору Нотр-Дам де Парі.  Еммануель Макрон схвалив проект, що передбачає відновлення собору таким, яким він був до пожежі в квітні минулого року. Зокрема, знищений вогнем шпиль не осучаснять, як раніше пропонувала команда архітекторів. А збережуть таким, яким його побудували в 19-му столітті.