У Вашингтоні пік сезону цвітіння сакури / фото REUTERS

Втримати американців вдома, коли у Вашингтоні розквітли сакури, виявилося майже нездійсненою місією.

Читайте такожМаски та дистанція? Ні, не чули: як студенти попри карантин відриваються на пляжах Флориди (фоторепортаж)

Як йдеться в сюжеті ТСН, цього року щорічний фестиваль вишневого цвіту, який традиційно збирав у Вашингтоні понад півтора мільйони відвідувачів, організатори намагалися перенести в онлайн. Людей закликали залишатися вдома і дивитися на квіти через веб-камери.

Але коли цвітіння досягло свого піку, жива природа перемогла Інтернет. Тим паче, що останні дні березня в США видалися такими теплими і сонячними, що знамениті вашингтонські сакури розцвіли на тиждень раніше, ніж прогнозували біологи.

Тож місцеві та туристи побігли швидко дивитися на красу, що минає. Місцева влада навіть попередила: якщо відвідувачів буде забагато, можуть обмежити доступ до парку Західний Потомак, де найбільше сакур. Адже вже зараз там натовпи людей - усі виходять прогулянки, фотосесії та пікніки під деревами.

Водночас місцеві жителі відзначають, що порівняно з попередніми роками - в парку мало людей, і це їх дуже тішить, адже можна спокійно прогулятися. Ще більше відсутності такої великої кількості людей радіють лісники, які зауважують, що деревам зараз наноситься набагато менше шкоди.

Інші цікаві фоторепортажі з усього світу