Австрійське селище Гальштат є одним з найбільш відвідуваних місць країни. Крихітний скелястий клаптик землі на березі мальовничого озера з населенням менше 800 жителів щорічно відвідують близько мільйона туристів.

Читайте такожЗемля овець і таємниць: як виглядає легендарний острів-фортеця Мон-Сен-Мішель у Франції без туристів (фоторепортаж)

Усі жителі селища займаються або рибальством, або туризмом. Але навіть попри те, що гості фактично годують місцеве населення, кілька років тому Гальштат офіційно заявив, що страждає від овертуризму і не витримує такі потоки туристів. 

Відео дня

В останні роки селище почало активно працювати над обмеженням кількості візитерів. Перш за все мова йшла про туристичні автобуси з великими екскурсійними групами, які щодня цілою армією штурмують Гальштат. Особливо його полюбляють китайці. Вдень на вузеньких вуличках містечка просто яблуку нема де впасти - ніякого задоволення ані мешканцям міста, ані туристам. Водночас місту цілком вистачає тих туристів, які заїжджають власним австотранспортом чи потягами, які кілька разів на день курсують сюди.

Втім, схоже, коронавірус нарешті хоч тимчасово вирішив проблему Гальштату з масовим туризмом. Оскільки в Австрії досі триває карантин, хоч вже і послаблений, в країні досі діють обмеження на туристичні подорожі.

До речі, раніше УНІАН.Туризм розповідав про подорож до Гальштату у великому матеріалі-гіді.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.