До карантину подружжя з Кенії встигло об'їхати на мотоциклах три континенти / фото REUTERS

Сімейна пара Дос і Вамуй Каріукі з Кенії через два місяці після весілля звільнилися з роботи і в 2018 році вирушили на мотоциклах в кругосвітню подорож. Однак через пандемію вони були змушені призупинити свою подорож.

Читайте такожКороль Лев, Queen та ферма водоростей: що шукати на Занзібарі окрім лагідних пляжів

Історію їх пригоди показав Reuters.

Відео дня

Пара стверджує, що вони вирушили в навколосвітню подорож не тільки тому, що обожнюють пригоди, але і щоб довести, що африканцям теж під силу влаштовувати такі поїздки. Адже для жителів континенту не властиво багато подорожувати. Частково тому, що досі існує переконання, ніби дуже важко подорожувати з паспортами африканських країн, оскільки вони не такі сильні, як, приміром, американські або європейські.

Відправившись в 2018 році в поїздку, яка мала тривати 3,5 роки, вони встигли об'їхати Африку і Південну Америку, а також побувати в Антарктиді. У 2020 році пара прямувала в Північну Америку через Панаму. Проте в березні цього року вони застрягли в дешевому гуртожитку в столиці Нікарагуа Манагуа (Центральна Америка) на чотири з половиною місяці, коли країни по всьому світу закрили свої кордони, щоб зупинити поширення COVID-19. Повернутися додому в Найробі вони змогли лише в серпні після відновлення польотів.

Своїми кращими спогадами з поїздки подружжя Каріукі називає холодну красу Антарктиди і гостинність колумбійців. І запевняють: коли світ знову відкриється, вони сподіваються відновити свою подорож, щоб надихнути своїм прикладом інших на континенті.

Інші цікаві фоторепортажі з усього світу