Вінницька обласна Рада спільно з Творчим об'єднанням „ТОРО” та громадською організацією „Філософія Серця” ініціюють проведення спеціального круглого столу на тему: „Корупція в Україні. Порівняльний аналіз спеціальних досліджень: 2007, 2009, 2011 роки та актуальність розробки дієвої регіональної цільової програми”.

Корупція все ще залишається однією з ключових проблем, які перешкоджають здійсненню демократичних перетворень в Україні. Підтвердженням цьому є стабільно низькі місця держави в Індексі сприйняття корупції від Transparency International, а також негативні висновки у спеціальних звітах спеціалізованих міжнародних організацій.
На фоні цього вкрай важливим є прийняття дієвих регіональних антикорупційних програм, які б розроблялися з врахуванням Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції” та Національної антикорупційної стратегії України на 2011-2014 роки.

Організатори круглого столу планують ознайомити учасників заходу із досвідом Вінницької області, яка першою в Україні підготувала обласну антикорупційну програму, що повною мірою враховує можливості нового законодавства, висвітлення практичних питань підготовки антикорупційних програм та алгоритму залучення до їх розробки
організацій громадянського суспільства.

Відео дня

До участі у круглому столі запрошені керівники підрозділів місцевих держадміністрацій, спеціалізованих на питаннях протидії корупції, голів комісій обласних рад з питань протидії корупції, керівники неурядових організацій антикорупційного спрямування, голови комісій громадських рад різного рівня з питань протидії корупції, представники
засобів масової інформації.

Довідка УНІАН. Творче об'єднання „ТОРО” є Контактною групою в Україні Transparency International - глобальної антикорупційної неурядової організації, що має понад 90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу. Місія Творчого об'єднання „ТОРО” полягає у впровадженні в Україні демократичних процедур участі громадян у формуванні та реалізації державної політики.