Вчора, 27 квітня, біля ТРК «Магіцентр» пройшла яскрава виставка автомобілів, які цього сезону змагатимуться у Вінниці на турнірах з дріфтингу (контрольований занос) та драгрейсингу (швидкісні перегони на дистанцію 402 метри). На ній представили свої спортивні кари вінничани і пілоти з інших регіонів.

На прес-конференції організатори розповіли про особливості автомобільного спортивного сезону, який стартує 20 травня першим етапом Гран-Прі Вінниці на Кубок міського голови Володимира Гройсмана.

Президент Вінницької обласної федерації драгрейсинга і дріфта Андрій Андрій Гальчинський особливу увагу приділив безпеці пілотів та глядачів під час змагань, які проходитимуть на аеродромі Калинівки.

Відео дня

На Вінниччині цьогоріч відбудеться сім автозмагань

Вперше біля траси облаштують місця з сидіннями. За квиток на таке VIP-місце доведеться викласти 150 гривень (звичайний коштує 60 гривень, студентський - 30). Щоправда, усіх бажаючих безкоштовно довезуть маршрутками  від зупинки «Водоканал» до місця змагань, а також повернуть назад. Маршрутні таксі  20 травня курсуватимуть з 10.30 до пізнього вечора.
За словами Андрія Гальчинського, планується, що на перший етап Гран Прі Вінниці завітають 3–5 тисяч глядачів. Вони спостерігатимуть за змаганнями 18–20 пілотів. Серед них будуть і гості з інших регіонів та країн Європи.  Також Андрій Гальчинський звернув увагу, що протягом цього року у Вінниці відбудеться 7 відкритих автозмагань, родзинкою серед яких буде Кубок України з мотоциклетного драгрейсингу (2 квітня), що пройде вперше в нашій країні.