На засіданні вінницького міського клубу любителів зимового плавання «Нептун», яке відбулось біля Вишенського озера, його президент Раїса Макіївська представила свого нового заступника. Ним став Сергій Мар’янчук, голова молодіжної громадської організації «СЛАВІС-Вінниця», який раніше опікувався організацією заходів серед моржів виключно Замостянського району. Тепер і загальноміські акції ляжуть на плечі пана Мар’янчука, адже очільниця клубу їде на тривалий термін до Австралії, в гості до дочки.

Але у першу чергу під час засідання моржі згадували свого 51-річного товариша, активіста клубу «Нептун» Ігоря Чаплинського, начальника відділу природоохоронної діяльності вінницького обласного Державного управління охорони навколишнього природного середовища. У середині серпня цього року разом зі своїми друзями він збирався зійти на Ельбрус, вкритий снігом та льодом (висота – 5642 м). Майже дійшовши до вершини, вінничанин зірвався зі скелі вже на досить безпечному відрізку.

– Причиною НП став каменепад, викликаний необережними розмовами з колегами, які знаходились на іншій ділянці. Також далась взнаки стара травма ноги Ігоря Чаплинського, яку він також повністю і не залікував, – кажуть вінницькі моржі.

Відео дня

Активісти клубу «Нептун» переглядали унікальне відео, на якому зафіксовано момент падіння скелелаза до ущелини зі 100-метрової висоти. Летів він униз головою (ймовірно, без свідомості) після того, як на нього впала глиба. Рятівники на гелікоптері тіло так і знайшли. Але рідні, друзі та члени клубу «Нептун» поки що зберігають надію, що Ігор Чаплинський вижив.