Учні техліцею відзначать 130-річчя українського національного театру спільно із акторами

22 листопада об 11.30 у приміщенні дитячої бібліотеки ім. Франка відбудеться круглий стіл за участю учнів 10 класу та вчителів Вінницького технічного ліцею, артистів обласного театру ім. Садовського та фахівців-бібліотекарів з нагоди 130-річчя створення Українського національного театру. У програмі театралізовані виступи самодіяльних та професійних акторів, історичне дослідження творчого спадку.

У 1882 році на теренах сучасної України утворився перший професійний театр національної формації – театр Корифеїв.

Відео дня

Існує думка, що людство досягає нових висот тому, що нові покоління спираються на плечі своїх попередників. Наше сучасне театральне мистецтво спирається на міцні плечі талановитої плеяди корифеїв, які в другій половині ХІХ століття започаткували наш український театр. 

Стиль синкретичного театру, що поєднував драматичне й комедійне дійство з музичними, вокальними сценами, включаючи хорові й танцювальні ансамблі, вражав суто народною свіжістю й неподібністю до жодного існуючого театру. При всіх обмеженнях і умовностях (перед кожною українською виставою мусила відбутися російська) цей крок міністерства внутрішніх справ хоч трохи легалізував український театр.