Мінський процес у тому вигляді, в якому він зараз перебуває, ніяк не вирішує проблем України, заявив Аваков / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Мінський процес зіграв свою роль і на сьогоднішній момент він мертвий.

Читайте такожРосія розбудувала потужну військову інфраструктуру вздовж кордонів з Україною, стягнула війська та чотири ракетні бригади – РНБО

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час панельної дискусії в рамках експертного форуму в Києві.

Відео дня

«Мінський процес зіграв свою роль, і на сьогоднішній момент він мертвий. Мінський процес у тому вигляді, в якому він зараз перебуває, ніяк не вирішує проблеми України. Це ситуація затягнутого, замороженого конфлікту. Це не наше рішення не в наших інтересах», - заявив він.

Аваков вважає, що переговорна позиція української сторони має базуватися на суспільній дискусії, яку приймає все суспільство.

«Ми сильні своєю єдиною думкою», - підкреслив глава МВС.

Як повідомляв УНІАН, Аваков заявив про початок поліцейської операції на Донбасі найближчим часом. Міністр пропонує вибудувати механізм «малих кроків» звільнення окупованих територій, який «не суперечить і не є альтернативою механізму, запропонованого президентом Порошенко. Це один з варіантів вирішення такої ситуації в рамках миротворчої місії».