Екс-командувач ВМС розповів, як ЗСУ мають готуватися до можливої агресії РФ з моря / фото УНІАН

Для відбиття агресії Росії в Азовському морі Україна має вдатися до цілого комплексу заходів - як політичних, так і силових.

Про це сказано у блозі на сайті «Обозреватель» написав віце-адмірал, колишній командувач ВМС України Сергій Гайдук.

Читайте такожОкупанти вчора гатили по ЗСУ із забороненої зброї на всіх напрямках, але зазнали втрат

Відео дня

На думку експерта, першим кроком має стати глибокий і різнобічний аналіз ситуації, що склалася і ймовірні сценарії дій РФ.

"Другим кроком - політичні, економічні, інформаційні та, врешті-решт, силові "домашні заготовки" на випадок загострення обстановки при будь-якому з можливих сценаріїв дій РФ", - впевнений віце-адмірал.

Гайдук наголосив, що відбиття військової агресії з моря треба починати від берегів противника. А для цього використовувати всі можливі способи і методи, аж до використання сил спеціальних операцій.

"Угруповання, яке буде виконувати завдання на приморському фланзі, має бути різнорідним. У керівника цього угруповання повинна бути можливість маневру силами і компенсації недоліків одного виду або роду збройних сил інших. При цьому, необхідно згадати досвід Другої світової - мінні загородження, мінно-артилерійські позиції, використання авіації в боротьбі з морськими цілями і багато іншого. Малими артилерійськими катерами цю проблему не вирішити", - пояснив він.